Contact

St. Anna Ziekenhuis

Bogardeind 2

5664 EH Geldrop

Tel: 040 - 286 40 40

Fax: 040 - 285 83 55

Klik hier voor een routebeschrijving Neem contact op met kinderjeugd afdeling

Inschrijven eNieuwsbrief

Voer a.u.b. een woord in om te zoeken.

kies een groter lettertypekies een nog groter lettertypekies een groot lettertype
Banner
Smiley's

Kinder-jeugdafdeling

Je kind is ziek

De opname in het ziekenhuis komt vaak onverwacht. Meer dan de helft van de opnames in een ziekenhuis zijn spoedopnames. Het is daarom zinvol om al eens als ouder met uw kind te praten over het ziekenhuis, zonder dat daar een directe aanleiding voor is. U kunt bijvoorbeeld aan de hand van een boekje een algemeen gesprekje over het ziekenhuis beginnen. Of als uw kind "ziekenhuisje" speelt.

U kunt dit doen op een manier waarop u bijvoorbeeld ook over een bezoek aan de kinderboerderij praat. Het heeft nog geen zin om een kind heel gericht over een opname te gaan vertellen, wanneer daar geen sprake van is. Hierdoor kan een kind juist onnodig angstig worden.

Opname

Tijdens de opname is het voor het kind belangrijk dat u bij hem/haar blijft en zelf zoveel mogelijk de zorg blijft geven die hij/zij thuis gewend is. Hierbij wordt u ondersteund door de verpleegkundige.

Ook is het voor uw kind belangrijk dat u bij de onderzoeken en behandelingen aanwezig bent. U kunt samen met de verpleegkundige en pedagogisch medewerksters uw kind hierop voorbereiden. U kent uw kind het beste en daarom vinden wij het belangrijk dat u als ouder 24 uur per dag bij uw kind kunt zijn.

Kijkt u ook eens op de website van de vereniging "Kind en Ziekenhuis" voor meer informatie.