Contact

St. Anna Ziekenhuis

Bogardeind 2

5664 EH Geldrop

Tel: 040 - 286 40 40

Fax: 040 - 285 83 55

Klik hier voor een routebeschrijving Neem contact op met kinderjeugd afdeling

Inschrijven eNieuwsbrief

Voer a.u.b. een woord in om te zoeken.

kies een groter lettertypekies een nog groter lettertypekies een groot lettertype
Banner
Smiley's

Kinder-jeugdafdeling

Ouders

Op de afdeling neonatologie zijn pasgeborenen opgenomen die te vroeg (prematuur) of te licht in gewicht ( dysmatuur) zijn, zieke pasgeborenen of om andere medische redenen...

Ouders hebben de centrale rol in de verzorging van hun kindje en worden vanaf het eerste moment betrokken in de zorg. Op de afdeling werken kinderverpleegkundigen met een extra neonatologie-opleiding. Een kinderfysiotherapeut besteedt extra aandacht aan de motoriek van de kinderen.
 

Ontwikkelingsgerichte zorg

Op de afdeling werken we volgens de principes van ontwikkelingsgerichte zorg. Dit houdt in dat we licht- en geluidsprikkels proberen te voorkomen om stress bij de baby te verminderen. We stimuleren het contact tussen ouders en kind en passen de verzorging aan het kind aan. Zie ook de folder ontwikkelingsgerichte zorg >

Vanaf de eerste dag kunnen ouders buidelen of kangoeroeën. De baby wordt op de blote borst van papa of mama gelegd om elkaar te bekijken en te knuffelen.
Zie ook de folder buidelen >


Ouderparticipatie

U mag zelf uw kindje verzorgen; verschonen, temperaturen, wassen en baden,... de verpleegkundigen helpen u graag hierbij. Uw kindje mag eigen kleertjes aan in bed en eventueel ook in de couveuse. Ook een gewassen knuffeltje en/of een geurdoekje mag in de couveuse/bed. Op een planbord kunnen ouders de zorg die ze zelf willen uitvoeren dagelijks inplannen.


Kinderartsen

Op de afdeling wordt elk kind dagelijks nagekeken door de kinderartsen. Bijzonderheden worden door de arts dagelijks op zaal verteld. Het is mogelijk om een uitgebreid gesprek te hebben met de behandelende kinderarts op afspraak.