Contact

St. Anna Ziekenhuis

Bogardeind 2

5664 EH Geldrop

Tel: 040 - 286 40 40

Fax: 040 - 285 83 55

Klik hier voor een routebeschrijving Neem contact op met kinderjeugd afdeling

Inschrijven eNieuwsbrief

Voer a.u.b. een woord in om te zoeken.

kies een groter lettertypekies een nog groter lettertypekies een groot lettertype
Banner
Smiley's

Kinder-jeugdafdeling

Borstvoedingsbeleid

Ook als uw baby bij ons op de couveuseafdeling moet worden opgenomen kunt u gewoon borstvoeding geven. Moedermelk past zich aan, aan de specifieke behoefte van uw kind. Door het geven van borstvoeding kunt u uw kindje antistoffen meegeven en het zo op een natuurlijke manier beschermen. Als uw kindje zelf kan drinken aan de borst zullen de verpleegkundigen op de afdeling u helpen met aanleggen en u ondersteunen met adviezen. 

Als uw kindje te ziek of te klein is om zelf te kunnen drinken, kunt u de moedermelk afkolven met een van de, op de afdeling aanwezige, nieuwe Symphonie borstkolven. Die moedermelk wordt dan gegeven als uw kindje de voeding kan verdragen of via een neus/maagsonde, als uw kindje nog niet kan drinken. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat hij te vroeg geboren is.

Huid op huid-contact stimuleert de borstvoeding, buidelen is een belangrijk onderdeel voor een geslaagde borstvoeding en wordt aangeboden zodra uw kindje dit aankan. Hier is dan ook alle ruimte, rust en dmv kamerschermen alle privacy voor. De verpleegkundige op de afdeling probeert al uw vragen te beantwoorden en zal u begeleiden bij het geven van borstvoeding.

 

Zie ook de folders borstvoeding bij te vroeg geboren baby's en ik geef mijn baby borstvoeding »