Contact

St. Anna Ziekenhuis

Bogardeind 2

5664 EH Geldrop

Tel: 040 - 286 40 40

Fax: 040 - 285 83 55

Klik hier voor een routebeschrijving Neem contact op met kinderjeugd afdeling

Inschrijven eNieuwsbrief

Voer a.u.b. een woord in om te zoeken.

kies een groter lettertypekies een nog groter lettertypekies een groot lettertype
Banner
Smiley's

Kinder-jeugdafdeling

Hoofdpijnpoli

De hoofdpijncarrousel

Hoofdpijn komt bij kinderen even vaak voor als bij volwassenen. Je kunt plotseling erge hoofdpijn krijgen die weer vanzelf weggaat. Sommige kinderen hebben altijd hoofdpijn.

Als je langer dan 6 weken regelmatig hoofdpijn hebt kan je huisarts het beter vinden dat je naar de kinderarts gaat.

Wat doet de kinderarts?

Tijdens je eerste bezoek zullen de dokter en de verpleegkundige met je praten over hoe de hoofdpijn aanvoelt. Ook wil de dokter weten wanneer je hoofdpijn hebt. Daarna wordt je nog onderzocht door de dokter.

Zij luistert naar je hart en longen, test je kracht en evenwicht en vraagt je een aantal opdrachtjes uit te voeren. Hierna vraagt de dokter aan jou en je ouders om een vragenlijst in te vullen en thuis een hoofdpijn dagboekje bij te houden.

De tweede keer dat je in het ziekenhuis komt, ga je naar een fysiotherapeut en praat je met een pedagogisch medewerker of een psycholoog.

Deze mensen willen ook alles over de hoofdpijn weten. De fysiotherapeut kijkt hoe je staat en of je al je wervels wel goed beweegt.
De pedagogisch medewerker of psycholoog praat met je over hoe je iedere dag omgaat met je hoofdpijn. 

De dokter of de verpleegkundige bespreekt met jou na deze gesprekjes hoe we je kunnen helpen om het beste met je hoodpijn om te kunnen gaan.