Contact

St. Anna Ziekenhuis

Bogardeind 2

5664 EH Geldrop

Tel: 040 - 286 40 40

Fax: 040 - 285 83 55

Klik hier voor een routebeschrijving Neem contact op met kinderjeugd afdeling

Inschrijven eNieuwsbrief

Voer a.u.b. een woord in om te zoeken.

kies een groter lettertypekies een nog groter lettertypekies een groot lettertype
Banner
Smiley's

Kinder-jeugdafdeling

Diabetespoli

Wanneer de huisarts vermoedt dat je diabetes hebt, word je doorgestuurd naar de kinderarts.

De kinderarts

Eigenlijk hoef je nooit na te denken hoe je lichaam werkt. Maar bij diabetes werkt een stukje in je lichaam, de alvleesklier, niet meer. Je alvleesklier maakt een stofje dat 'insuline' heet. En insuline heb je nodig. Nu moet je je eigen lichaam insuline geven.

De kinderarts bekijkt welk medicijn, welke insuline het beste voor je is.

De diabetesverpleegkundige

De diabetesverpleegkundige leert jou en je ouders hoe je je bloedsuiker moet prikken en insuline moet spuiten. Je kunt met al je vragen bij haar terecht.

De diëtiste

Je bent gewend 'gewoon' te eten. Als je diabetes hebt mag je alles eten. Maar moet je wel tellen hoeveel koolydraten je eet. De diëtiste legt jou en je ouders uit wat koolydraten zijn en hoe je deze moet tellen.

Psycholoog/Pedagogisch medewerkster

Het is wel raar als je plotseling diabetes hebt. Je moet daar natuurlijk heel erg aan wennen. Je ouders en je broertjes en zusjes ook. De pedagogisch medewerkster/psycholoog kan jou, je ouders en broetjes/zusjes daarbij helpen met bijvoorbeeld gesprekjes of spel.

Diabetescarrousel

In het begin, na het ontdekken van je diabetes spreek je deze mensen in het ziekenhuis heel vaak. Na een tijdje zijn jij en je ouders er een beetje aan gewend. Om te weten hoe het met jou en je diabetes gaat, kom je om de drie maanden op controle. De controle is bij de kinderarts, de diabetesverpleegkundige en de diëtiste. We noemen dit de diabetescarrousel. Bij de jaarcontrole is ook de psycholoog aanwezig.